Atatürk Üniversitesinde Bilişim Hukuku Konferansı Düzenlendi

Tekno Hukuk Akademisi ve Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdeal Hukuk Kulübü iş birliğiyle Bilişim Hukuku Konferansı, 6 Mayıs’ta Erzurum Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlendi. Konferansa sekiz farklı üniversiteden hukuk ve mühendislik öğrencileriyle altı barodan avukatlar ve mühendisler katıldı.

Ord. Prof. Dr. Cahit Arf’ın Atatürk Üniversitesinde Türkiye’de ilk kez yapay zekâdan bahsettiği 1959 yılından sonra ilk niteliğini taşıyan Bilişim Hukuku Konferansı iki oturum olarak icra edildi. Bilişim ve Teknoloji Hukuku Derneği Üyesi ve Tekno Hukuk Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Av. Muhammed Enes Demirtaş’ın yönettiği oturumların ilkinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden Öğr. Gör. Dr. Muhammed Burak Görentaş “Yapay Zekâ ve Uygulamaları”, TÜBİTAK BİLGEM’den Dr. Mustafa Takaoğlu “Blokzincir ve Uygulamaları” ve FORDEFENCE CEO’su Mustafa Sansar “Adli Bilişim ve Uygulamaları” konusunda sunum gerçekleştirdi. İkinci oturumda İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Salih Karadeniz “Bilişim Hukukunun Kapsamı”, Tekno Hukuk Akademisi Kurucusu, Legal Designer Mühendis Uzman Yazılımcı Gülpembe Gez “Geleceğin Hukuk Meslekleri” ve LegalTalks AŞ Kurucusu, Marka ve Patent Vekili ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetimi Baş Denetçisi Av. Özge Evci Eralp “Yapay Zekâ Hukuku” konusunda dinleyicilere bilgi ve tecrübelerini aktardı.


İkinci oturum öncesinde düzenlenen Bililişim Hukuku Bilgi Yarışmasında ilk üçte yer alan yarışmacılara başarı sertifikası verilirken ilk beşte yer alan kişilere Bilişim Hukuku Eğitimi hediye edildi. Konferansın sonunda konuşmacılara plaket takdim edilirken katılım gösteren dinleyicilere Legal Designer & Legal Technologist Eğitimi ve Mesleki Yabancı Dil Eğitimi için çekiliş gerçekleştirildi. Çekilişte kazanan kişilere bu eğitimler için farklı oranda indirim hakkı tanındı.

Bilişim Hukuku Konferansı ile hem hukukçulara hem de mühendislere interdisipliner çalışmanın önemi ve dijital çağda teknolojik gelişmelere kendilerini nasıl adapte edebilecekleri gösterilmiş oldu. Organizatörler bu konferans gibi farklı düzeyde etkinliklerin devam edeceğini belirttiler.